Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upotrijebili silu

Francuska: Policija deblokirala rafineriju ključnu za Pariz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska policija je deblokirala rafineriju Grandpuits u kojoj je rekvirirano (privremeno oduzeto) jedno spremište goriva.

Policajci su uklonili prosvjednike kako bi oslobodili ulaz u rafineriju. Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je intervencija protekla u miru i bez izgreda. Koordinator sindikalista, koji je rekao da su u intervenciji ranjene tri osobe, osudio je taj postupak vlasti i nazvao ga brutalnim.

Pročitajte i ovo Rafinerija, Ilustracija curenje plina Tragedija u Sibiru: U požaru rafinerije poginule dvije osobe Rafinerija u Rijeci - 2 do travnja Jedina hrvatska rafinerija nafte zbog modernizacije pogona obustavlja rad, oporba niže kritike

>> Dvije trećine Francuza podržava prosvjede

'Nije rekvirirana rafinerija, nego sadržaj spremišta', istaknuo je ministar energetike Jean-Louis Borloo. 'Jedini cilj operacije bio je staviti na raspolaganje zalihe goriva te rafinerije stanovništvu pariške regije', priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

'Operacijom se javnim službama, posebice spasilačkim i zdravstvenim, željelo omogućiti ispunjavanje zadataka u službi sugrađana te svim pojedincima osigurati slobodu kretanja', istaknulo je ministarstvo. Zakonom se predviđa da 'u slučaju hitnosti', kad je u pitanju ometanje javnog reda, zdravlja, mira i sigurnosti, 'prefekt može mobilizirati svako dobro ili službu i svaku osobu potrebnu za rad te službe'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene