Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paraliza države

Dvije trećine Francuza podržava prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od dvije trećine Francuza i dalje podržava prosvjede protiv reforme mirovina, usprkos krizi s gorivom i nasilju na prosvjedima srednjoškolaca.

Približno 69 posto ispitanika odobrava štrajkove i prosvjede protiv prijedloga zakona, dok ih je 29 posto protiv a 2 posto bez mišljenja. Podrška prosvjedu gotovo je jednoglasna među pristašama ljevice (92 posto) ali je pruža i trećina (32 posto) desnice.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada

>> Iščekuje se odluka o nastavku nemira na francuskim ulicama

Većina (52 posto) odobrava štrajkove u javnom prijevozu usprkos približavanju početka prazničnih dana povodom Svih Svetih, ali ne odobrava (52 posto) blokadu 12 rafinerija u zemlji što izaziva nestašicu goriva i usporeni rad nekih sektora gospodarstva.

Sindikati održavaju pritisak i prosvjedi na ulicama dosegli su visoke pa čak i rekordne razine protiv te reforme koja predviđa pomicanje minimalne dobi za odlazak u mirovinu sa 60 na 62 godine.

Organizatori prosvjeda su danas na dva nova dana nacionalne akcije - u četvrtak 28. listopada i subotu 6. studenoga. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene