Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat pozdravio mjeru

Odsada policajci smiju biti niži od 160 cm

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Domovina Napoleona ukinula je ograničenje prema kojem se za policajca nisu mogli natjecati kandidati niži od 160 centimentara, a sindikat je pozdravio ukidanje tog diskriminirajućeg propisa.

Francuska je standarde o potrebnoj visini uvela davno, no granicu je postupno podizala kako je rasla prosječna visina Francuza. ‘Od sada su uvjeti za ulazak u policiju vezani isključivo uz sposobnost kandidata da obavi posao’, objavilo je ministarstvo rada.

Pročitajte i ovo Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje Ilustracija Sisačko-moslavačka policija Akcija policije i USKOK-a: Uhićena dvojica policajaca, poznato za što ih se sumnjiči

Prema statističkim podacima prosječna visina francuskih muškaraca danas je 176 centimentara, a žena 163, no oko 1900. godine vrijednosti su iznosile 166, odnosno 154 centimetara za žene. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy visok je oko 165 cm, a približno toliko imao je i Napoleon Bonaparte.

Sindikat zaposlenih u francuskoj policiji pozdravio je novu mjeru, no ograničenja u visini nisu ukinuta za ulazak u vojsku. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene