Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski predsjednik Francois Hollande potpisao je danas zakon kojima je homoseksualcima u Francuskoj moguć službeni brak.


Prema novom zakonu, homoseksualci će imati pravo na sklapanje braka i posvajanje djece, piše Deutsche Welle. Francuska vlada računa s tim da bi već u lipnju mogli biti sklopljeni prvi istospolni brakovi.

>> Novi Zeland legalizirao istospolne brakove

Vezani članci Slika nije dostupna Francuska predlaže zakon o istospolnim brakovima Slika nije dostupna Obama na večeri kod Clooneya opet o gay brakovima, prikupio 15 milijuna dolara

Spor oko istospolnih brakova proteklih je mjeseci podijelio Francusku koja je sekularna država, ali s dominantnim katoličkim stanovništvom. Konzervativna oporba i Katolička crkva kategorično su odbijale usvajanje Zakona. Desetine tisuća ljudi je na ulicama prosvjedovalo protiv planova francuskog predsjednika Hollandea. Za 26. svibnja su planirane nove demonstracije.

I dok protivnici istospolnih brakova negoduju poduzetnici koji se bave organizacijom svadbenih svečanosti trljaju ruke. Procjenjuje se da u Francuskoj živi oko 100.000 istospolnih parova, a svadbena branša računa da će veliki dio njih sada stupiti u brak.

Ovim Zakonom Francuska je postala 14. zemlja u svijetu koja legalizira istospolne bračne zajednice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook