Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Bettencourt

Francuska: Ministar Worth ipak nije bio u sukobu interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski porezni inspektori su zaključili da ministar rada Eric Woerth nije zlorabio svoj položaj kako bi se upleo u porezno poslovanje najbogatije Francuskinje Liliane Bettencourt, reklo je u izjavi francusko ministarstvo proračuna.

Izjava ministra proračuna Francoisa Baroina kaže i da je glavni francuski financijski inspektorat utvrdio da informacije koje je dobilo ministarstvo ne opravdavaju poreznu provjeru poslova nasljednice L'Oreala Liliane Bettencourt. Woerth vodi poreznu reformu predsjednika Nicolasa Sarkozyja a bio je blagajnik kampanje u vrijeme navodnih ilegalnih donacija Bettencourtove i njenog pokojnog supruga francuskim konzervativcima.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik"

Supruga Erica Woertha Florence radila je za Clymene, tvrtku zaduženu za upravljanje imovinom glavnih dioničara kozmetičkog giganta L'Oréala. Nakon objave snimaka na internetu prošlog mjeseca, koje je napravio batler Bettencourtove, pojavila se sumnja u postojanje fiskalnih prijevara u upravljanju bogatstvom francuske milijarderke te se Woerheovo ime u javnosti počelo povezivati sa 'sukobom interesa'.

>> Sarkozy dobio ilegalnu donaciju od nasljednice L'Oreala

Oporba je zatražila pokretanje sudske istrage s obzirom na to da se pretpostavlja kako je Woerth, kao bivši ministar financija od 2007. do ožujka 2010. bio upoznat s aktivnostima svoje supruge u tvrtki Clymene. Francuska policija je prošlog tjedna pretražila urede financijskog savjetnika Liliane Bettencourt u sklopu istrage skandala pokrenutog tvrdnjama njene bivše računovotkinje o nezakonitom financiranju predsjedničke kampanje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene