Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće tajnih službi

Francuska: Imamo SATELITSKE SNIMKE koje dokazuju da je napad izveo Asad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuske su tajne službe pripremile dokument na devet stranica u kojemu se iznose njihova saznanja o navodnom kemijskom napadu u istočnom dijelu Damaska.

Snage lojalne sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu izvršile su 'golem i koordiniran' napad kemijskim oružjem 21. kolovoza, po izvješću francuske obavještajne službe objavljenom u ponedjeljak, rekao je agenciji Reuters izvor iz francuske vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad sve neizvjesniji VIDEO Pogledajte Kerryjev 'gaf' koji je omogućio nastanak ruskog plana za Siriju Slika nije dostupna Nije donio konačnu odluku Obama pozvao svijet da ne stoji 'paralizirano': Ne možemo prihvatiti da djecu truju plinom

>> Glavni tajnik NATO-a: Kemijski se napad ne smije ignorirati

U dokumentu od devet stranica, koji su pripremile francuske obavještajne službe i koji će zastupnicima biti predstavljen kasnije u ponedjeljak, iznosi se pet točaka koje sugeriraju da iza napada stoji Asad. 'To predstavlja veliku prijetnju nacionalnoj i globalnoj sigurnosti', rekao je izvor.

Obavještajni podaci sadrže satelitske snimke napada s područja pod nadzorom vlade istočno i zapadno od Damaska i gađanje područja pod nadzorom pobunjenika. Izvor kaže da su Asadove snage od tada bombardirale ta područja kako bi uništile dokaze.

'Za razliku od prethodnih napada u kojima su uporabljene male količine kemijskih sredstava i koji su za cilj imali teroriziranje ljudi, ovo je bio taktički napad u cilju vraćanja nadzora nad teritorijem', rekao je izvor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene