Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odavala počast palim borcima

Francuska: Gdje je nestala skulptura teška 1,6 tone?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brončana skupltura teška više od tonu i pol nestala je u utorak, a o krađi je policiju obavijestio turist koji je nije mogao pronaći.

Osim što nestala skultura teži više od tone, njezine dimenzije iznose 4 x 2 metra pa se pretpostavlja da je skulptura s postolja odvezena velikim transportnim vozilom. O krađi je u utorak policiju obavijestio turist koji je želio vidjeti skulpturu, ali je nikako nije mogao pronaći. Osnovane su ekipe za potragu u koju su uključeni vojnici i helikopter.

Pročitajte i ovo Screenshot Ukrali Božić VIDEO Uhićeni otmičari: Kidnapirali Isusa i sve snimili, za akciju imali zanimljivo objašnjenje Slika nije dostupna 3D rekonstrukcija Nove spoznaje o najvećoj božici ljepote ostavljaju bez teksta

Kip dupina pao na dječaka (2), on preminuo

Nestalu skulpturu je Izradio kipar Haim Kern u počast palim borcima Prvog svjetskog rata u gradu Craonneu. Predstavlja mrežu u koje su ulovljena lica ljudi, a postavljena je prilikom 80. obljetnice završetka Prvog svjetskog rata.

Otkrio ju je tadašnji premijer Lionel Jospin 5. studenoga 1998. u Craonneu, mjestu u kojem je od travnja do lipnja 1917. ukupno stradalo više od 300.000 ljudi. Spomenik odaje počast i svim nepoznatim žrtvama palim od 1914. do 1918. (Hina) 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene