Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud u Parizu dosudio je francuskoj državi isplatu 5.000 eura egipatskome milijarderu Mohamedu Al-Fajedu jer je odugovlačila istragu o smrti princeze Diane i njegova sina Dodija al-Fayeda 1997. u Parizu, doznaje se u petak.


Mohamed Al-Fajed, vlasnik slavne londonske trgovačke kuće Harrods, tražio je milijun eura odštete kada se pridružio optužnici koju su protiv sudskih istražitelja podnijeli roditelji vozača Hernija Paula. Vozačevi roditelji odbacili su zaključak istrage da je njihov sin bio pod utjecajem alkohola te ustvrdili da pronađena krv nije pripadala njegovu sinu, no njihova je optužba u konačnici odbačena.

Vezani članci Slika nije dostupna Lady Di je do danas ostala Princeza naroda Slika nije dostupna Što ako je princeza Diana lažirala svoju smrt?

Sud u Parizu u srijedu je ipak presudio da je loše provedena istraga razlog što je proces trajao gotovo dvije godine i odgovornom je proglasio državu Francusku koja mora platiti Al-Fajedu 5.000 eura odštete i 3.000 eura sudskih troškova. Egipatski milijarder optužio je i ustanovu za sudsku medicinu zbog loše obavljene obdukcije tijela Henrija Paula. Pariški sud priznao je postojanje nekih pogrešaka, ali je ustvrdio da one nisu bile presudne za utvrđivanje istine. (Hina)