Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje u 4 ujutro

Hollande: Čitava Francuska je pod prijetnjom islamskog terorizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francoise Hollande se nešto prije 4 sata ujutro obratio javnosti. Rekao je da se u Nici radi o terorističkom napadu i da Francuska mora napraviti sve u borbi protiv terorizma. Najavio je pojačane operacije u Siriji i Iraku.

Francuski predsjednik Francoise Hollande se nekoliko sati nakon napada u Nici obratio javnosti. Rekao je da se radi o terorističkom napadu. 'Čitava Francuska je pod prijetnjom islamskog terorizma i moramo biti spremni u borbi i odlučni do kraja', rekao je Hollande i poručio da Francuska povećava broj snaga sigurnosti - i unutar same Francuske ali i na njezinim granicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokolj u Francuskoj Grabar-Kitarović izrazila sućut francuskom predsjedniku u povodu napada u Nici Slika nije dostupna STRUČNJACI O KRVAVOM NAPADU U NICI Taktika napada je vidljiva, no je li napadač imao pomoć unutar sigurnosnog sustava?

Hollande je rekao da će se izvanredno stanje, koje je trebalo završiti 27. srpnja, dakle za nekoliko dana, nakon ovog napada u Nici produžiti na još tri mjeseca. 'Zakon će biti idući mjesec upućen u parlament', rekao je.

'Francuska je užasnuta ovom tragedijom, ali mi smo snažna zemlja i bit ćemo još jači, uvjeravam vas', rekao je francuski predsjednik te je potvrdio da među ubijenima ima i djece.

Rekao je da će Francuska pojačati svoje operacije u Siriji i Iraku.

Hollande je najavio svoje sastanke s vrhom vojske, policije i služba sigurnosti te odlazak u Nicu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene