Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4-godišnji dječačić pronađen u pustinji

Fotografija koja je raznježila cijeli svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet su obišle fotografije sirijskog dječaka koji se izgubio bježeći preko granice.

Četverogodišnjak je iz Sirije bježao u Jordan.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Ovu dirljivu fotografiju snimio je Andrew Harper, voditelj UN-ovog ureda za izbjeglice u Jordanu te ju je objavio na Twitteru. Fotografija 4-godišnjeg Marwana s vrećicom u ruci uskoro je obišla svijet i dirnula u srce mnoge koji su je vidjeli.

Strahote u Siriji: Djecu muče elektrošokovima, čupaju im nokte, siluju...

Potresne snimke odmah su postale simbol patnji koje je izazvao trogodišnji građanski rat. Dječak je bio na začelju veće skupine civila koji su pred sukobima pobjegli u Jordan. Iako je isprva kružila informacija da je dječak sam lutao pustinjom, UNHCR je objavio da su fotografije njihove i da je dječakova majka bila tek dvadesetak metara ispred njega. Nakon samo deset minuta vraćen je majci.

Inače, nakon Libanona i Turske, Jordan je mjesto na koje odlazi najveći dio sirijskih izbjeglica. UN i jordanska vojska primaju ih u registracijski centar i tamo ih evidentiraju.

Jordanski izbjeglički kamp Zaatari je dom za više od 100 tisuća izbjeglica. To je drugi najveći kamp na svijetu te praktički peti po veličini jordanski grad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene