Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U samo šest tjedana

FOTO Zapalio se i treći Tesla Model S

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tesla Model S doživio je i treći požar u posljednjih šest tjedana. Taj niz mogao bi pokrenuti istragu američke Nacionalne agencije za sigurnost u prometu (NHTSA).

Tesla Motors je izvijestio o novom požaru na svojem vozilu Model S. Radi se o trećem požaru u samo šest tjedana, a ovaj se dogodio pored mjesta Smyrna u američkoj saveznoj državi Tennessee. Agencija Reuters prenosi kako su dionice Tesla Motorsa nakon novog izvještaja o požaru na Modelu S, jučer pale za devet posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna REKORDNE OBORINE Katastrofalne poplave ubile najmanje 21 osobu, život izgubili i sedmomjesečni blizanci. Za još 50 ljudi se traga Slika nije dostupna Scene kao iz filma Bračni par pobjegao iz doma umirovljenika koristeći Morseovu abecedu, muž upamtio kod elektroničke tipkovnice

Iz te tvrtke oglasili su se i priopćenjem te poslali svoj tim kako bi proveli vlastitu istragu. 'Stupili smo u kontakt s vozačem, koji nije ozlijeđen u nesreći i vjeruje da mu je automobil spasio život. naš tim je na putu za Tennessee kako bi otkrio više detalja oko toga što je uzrokovalo nesreću', stoji u tom priopćenju.

>> VIDEO Zapalio se još jedan Tesla Model S, vozač neozlijeđen

Nesreća se dogodila, koliko je zasad poznato, nakon što je vozač prešao preko kabela za vuču prikolice, koji je udario u podvozje automobila i izazvao požar na bateriji.

NHTSA bi taj treći požar po redu u samo šest tjedana mogla shvatiti kao poziv na istragu. Svake godine oko 150.000 vozila u SAD-u oštećeno je ili uništeno zbog požara u njima. U SAD-u prometuje tek 19.000 Modela S, pa tri požara u samo šest tjedana su prouzročila popriličnu medijsku pozornost.

S druge strane, automobili Nissan Leaf EV i Chevrolet Volt (koji je hibridno vozilo) nisu imali niti jedan sličan zabilježen incident, a oba automobila bilježe veće brojke prodaje od Modela S.

Ipak, postoji razlika između Nissanovog modela i Modela S, jer Teslin model ima puno veću bateriju, koja se širi i ispod automobila te se u njoj nalazi i četiri puta više pospremljene energije.

Podsjetimo, prva nesreća dogodila se prošlog mjeseca u gradu Kentu, a druga u Meksiku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene