Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna fotografija

FOTO Kada vojnik na nišanu drži dijete...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografija objavljena na Instagramu, koja pokazuje dječaka na nišanu izraelskog vojnika, izazvala je burne reakcije.

Fotografiju je na Instagramu navodno 25. siječnja objavio 20-godišnji Mor Ostrovski, pripadnik izraelske snajperske jedinice. Na njoj se vidi palestinski dječak na nišanu. Od kad su se mediji raspisali o njoj, fotografija je uklonjena i korisnički račun Ostrovskog je deaktiviran.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

>> Manijak snajperom ubio trudnicu te ranio djevojčicu u lice

'Fotografija je neukusna'

'Nema drugih snimki koje bi upućivale na to da je fotograf zapravo i ispalio hitac u osobu na fotografiji. Fotografija je jednostavno neukusna i pokazuje dehumanizaciju. Utjelovljuje ideju da su palestinska djeca mete', napisao je palestinski aktivist Ali Abuminah koji vodi internetsku stranicu Electronic Intifada.

Prije nego je račun deaktiviran, Abuminah je s njega preuzeo i druge fotografije Ostrovskog koje tog vojnika prikazuje u maslinasto zelenoj uniformi kako drži različita oružja, uključujući i snajper.

Bez disciplinskih mjera

Eytan Buchman, glasnogovornik izraelskih snaga obrane (IDF) rekao je kako je Ostrovski svom nadređenom ispričao da nije sam snimio tu fotografiju, ali da ju je nakon izbijanja skandala skinuo s interneta. Protiv njega, doznaje se, neće biti pokrenute disciplinske mjere.

Sramote vojsku

IDF je službeno aktivan na društvenim mrežama na kojima objavljuje izjave i fotografije. Ali pojedini pripadnici izraelske vojske koristeći svoje privatne korisničke račune nemalo su puta izraelsku vojsku doveli u neugodan položaj.

'Obama style' fotografija

Od nedavnih se takvih događaja može navesti primjer iz studenog kada je jedan dužnosnik IDF-a objavio svoju fotografiju lica zamazanog blatom na kojoj je napisao 'Obama style'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene