Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Arheologu pozlilo od šoka

Trebalo im građevinskog materijala pa srušili majansku piramidu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najvećih piramida Maja u srednjoameričkoj državi Belize uništena je buldožerima i bagerima i to zato jer je jednoj građevinskoj kompaniji zatrebalo materijala za gradnju.

Zaposlenici belizeanskog Instituta za arheologiju u nevjerici su gledali devastiranu piramidu koju je uništila građevinska tvrtka i to ne slučajno, nego jer im je zatrebalo građevinskog materijala za izgradnju ceste, piše The Huffington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbogom, pameti Heavy mental: Bijesni radnici se nasred ulice potukli bagerima! Slika nije dostupna Pojeli meso žrtve Na živo im izrezali srce i oderali kožu koju su potom oblačili na sebe

30-metarsku piramidu staru oko 2.300 godina uništili su buldožerima i bagerima, a policija je pokrenula istragu. Jednom od zaposlenika Instituta Jaimeju Aweu pozlilo je kada je ugledao što su napravili piramidi.

'Vidjeti prizore uništavanja u Nohmulu na mnoge je načine nešto najgore što sam doživio u svojoj profesiji. U tom pogledu ono što se dogodilo je žalosno i neoprostivo', rekao je Awe.

Uništena piramida nalazi se u nalazištu Nohmul koji leži na privatnom posjedu, ali je zaštićen zakonom o predhispanskim građevinama. Točnije, trebao bi biti zaštićen s obzirom da taj zakon malo tko uvažava. Policijska istraga još nije dala rezultata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene