Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne dobivaju pažnju koju zaslužuju

FOTO: Skrivena svjetska čuda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne dobivaju sva svjetska čuda pažnju koju zaslužuju. Navedena mjesta vječita su inspiracija i vrlo je teško povjerovati da su nastala zahvaljujući čovjekovim rukama.

Sechuan, Kina 

Pročitajte i ovo Doček Nove godine - 2 Veselje i zabava Pripreme za najluđu noć u godini su pri kraju: Na trgove diljem Hrvatske stižu najveće glazbene zvijezde Slika nije dostupna Procvat ekonomije VIDEO Grad u kojem nedostaje toliko radnika da se poslovi oglašavaju na billboardu!

Spomenik Budhi koji se gradio 90 godina

Gotovo cijelo 8. stoljeće trajalo je prenošenje 72 metara visokog spomenika iz planinskog dijela u centralnu Kinu. Budhine uši veće su od zgrade dvokatnice, a maleni prst na nogama toliko je velik da čovjek može ugodno sjediti, piše Yahoo Travel.

Karelia, Rusija

Muzej drvenih crkvi na otvorenom

Ako uđete u ovaj muzej, nećete požaliti. Imate priliku pogledati oko 90 drvenih struktura, uključujući i kapelice i vjetrenjače. Kapelice su nastale u 18 stoljeću i impresivna je činjenica da u njihovu gradnju nije utrošen ni jedan jedini čavao.

Lalibela, Etiopija

Crkve izgrađenja od vulkanskog, crvenog kamena

Legenda kaže da je kralj Lalibela bio inspiriran Jeruzalemom te je i u Etiopiji poželio izgraditi sveti grad. Zaposlio je radnike i naredio im da naprave svetište na području na kojem se nalazi crveni vulkanski kamen.

Kambođa

Najstariji kambođanski hram

Izgrađen u 7. stoljeću, hram je bio dio grada Chenle. Prostire se na tri trga, a godišnje ga posjeti oko 5000 posjetitelja iz svih krajeva svijeta. Travel Yahoo toplo preporučuje posjet ovoj destinaciji, tvrdi da je idealno odredište za cijelu obitelj te da ćete zasigurno osjetiti duh prošlosti.

Malta, Gozo

Najstariji samostojeći spomenik

Kameno zdanje smješteno je na malenom mediteranskom otoku između Sicilije i Tunisa. Sagrađeno je od ogromnih kamenih blokova od kojih jedan teži i do 20 tona. Vjeruje se da je jedan od najvećih hramova na svijetu.

Choquequirao, Peru

Izgubljeni grad Inka

Sagrađen u 15. stoljeću, sastoji se od središnjeg trga i nekolicine zgrada napravljenih od terakote. Mnogi ga nazivaju sestrinskim gradom od Machu Picchua, koji mu uzima većinu turista i popularnost.

Isfahan, Iran

Neočekivani kraljevski grad

Na gradnji se uistinu nije štedjelo; nekoliko džamija prepunih mozaika, veličanstveni velebni ulaz i kraljevski vrtovi obilježavaju grad. Katovi Ali Qapu palače povezani su spiralnim stepenicama, a zidovi prepuni murala. Glazbena odaja ima čak šest katova, a zidovi su ukrašeni impresivnim muralima.

El Mirador, Guatemala

Mirador Basin, grad Maya

Malo poznat grad Miriador Basin bio je gotovo 2000 godina skriven u džungli u sjevernoj Guatemali. Grad sadrži ogromne hramove i najveću poznatu piramidu na svijetu. U njemu je zatečen i prvi poznati sustav željeznice.

Lucknow, India

Bara Imambara palača

Izgrađen je u 18. stoljeću zahvaljujući rukama 22 tisuće stanovnika. Prepun je hramova, vrtova, a unutrašnjost obiluje bogato ukrašenim zidovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene