Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žene u kokpitu

FOTO Prve pilotkinje u povijesti Srbije, Hrvatska ih ima dvije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljene su prve pilotkinje u povijesti Air Srbije. Croatia Airlines ima dvije pilotkinje, a jedna ondje radi od 2004. godine

Prve pilotkinje u Srbiji, Danijela Miletić, Biljana Savić i Ivana Milojević, počele su obuku za upravljanje komercijalnim avionima.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž" Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj

Od 6. siječnja, pilotkinja Danijela Miletić započela je program obuke u Njemačkoj kako bi upravljala avionima Air Srbije Airbas A319 i A320.

VIDEO Hrabri piloti: 'Nemate pravo reći da vas je strah, inače ne možete raditi ovaj posao'

Obuku će provesti Air Berlin, drugi po veličini avioprijevoznik Njemačke, uz nastavu iskusnih pilota-instruktora i jednu od najnaprednijih dostupnih tehnologija simulacije leta, navodi se u priopćenju Air Srbije, piše Blic.

Pilotkinja Biljana Savić započela je sličnu obuku u Beču, dok će Air Srbija od sljedećeg mjeseca obučavati Ivanu Milojević da upravlja avionom ATR 72.

I Hrvatska ima svoje pilotkinje. Jedna radi 10, a druga sedam godina. 'U Croatia Airlinesu zaposlene su dvije prometne pilotkinje, koje upravljaju putničkim zrakoplovima u floti tvrtke', rekao je za Dnevnik.hr Davor Janušić, glasnogovornik CA.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene