Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kanadski novinar židovskog podrijetla Simcha Jacobovici vjeruje da je pronašao čavle s kojima su razapeli Isusa Krista na križ.


Novinar je radeći na dokumentarnom serijalu History Channela 'Tajne kršćanstava' otkrio da su još 1990. godine izraelski arheolozi u špilji kod Jeruzalema, između ostalog, pronašli dva čavla koji su proizveli Rimljani. Cijelo otkriće su zataškali, no ne i lijesove s ljudskim ostacima na kojima je pisalo 'Kaifa' i 'Josip, sin Kaifin'.

Vezani članci Slika nije dostupna ISUS I PALESTINA: Kako je Papa fino 'odbrusio' izraelskom premijeru Slika nije dostupna Nađen grob Isusa Krista?

>> FOTO: Pronašli prvi Isusov portret?

>> Papa: Židovski narod nije osudio Isusa

Prema evanđelju, Kaifa je bio visoki židovski svećenik koji je predao Isusa Rimljanima. 'Kaifa je poznat samo po jednoj stvari, predao je Isusa Rimljanima. Možda je iz osjećaja krivnje imao potrebu ponijeti sa sobom čavle u grob. Isto bi bilo da za 2 tisuće godina pronađu grob Muhameda Alija i 'zaborave' reći da se u njemu nalazile i boksačke rukavice', kazao je Jacobovici. Bilo kako bilo, Jacobovici sada ima novu misiju, zaista dokazati autentičnost čavala jer njegovo mišljenje osporavaju mnogi znanstvenici koji tvrde da čavli datiraju iz 15. stoljeća te da nema dokaza da su uopće iz Isusova doba.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju