Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona tragaju za skupinom navijača Čelika koji su u subotu pretukli 49-godišnjeg Sinana Bošnjaka napadača na hrvatske svatove u centru Zenice.


Bošnjak je, kako navode u policiji, u subotu oko 16.40, u alkoholiziranom stanju nasrnuo na svadbenu povorku. Većim je kamenom lakše ozlijedio jednu trudnicu, a automobilima nanio materijalnu štetu.

Vezani članci Svatovi u tramvaju Vjenčanje za pamćenje: Veseli mladenci Nikolina i Marko goste na svadbu poveli - ZET-ovim tramvajem Ilustracija (Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL) Pijani muškarac (47) napao policajca, polio ga pićem i potrgao mu gumbe na košulji

Pijani nasilnik nasrnuo je kamenom na svatove, dok se kolona od pedesetak automobila sa BiH, hrvatskim i austrijskim registarskim tablicama kretala Ulicom Lonđa u pravcu Drvenog mosta.

Bošnjak je razbio jedno vozilo u sredini kolone, na kojem je bila auto-zastavica Hrvatske, što je prema izjavama očevidaca bio i uzrok napada na hrvatske svatove.

Nakon čupanja hrvatske zastavice, Bošnjak je kamenom razbio staklo s desne strane vozila gdje je na suvozačevom mjestu sjedila trudnica Zdravka Grbešić. U koloni je razbio i vozilo varaždinske registracije.

Vidjevši što se događa svatovskoj koloni, skupina mlađih navijača Čelika nasrnula je na Bošnjaka i pretukla ga. Nasilnik je zadržan na Hitnom odjelu Kantonalne bolnice.