Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi dan 'lova'

FOTO Objavljena fotografija napadača kojeg traži francuska policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila fotografiju muškarca s nadzornih kamera za kojeg se sumnja da je počinitelj svih napada.

Stotine pariških policajaca u potrazi su za napadačem koji je u ponedjeljak u pucnjavi na ulazu u redakciju dnevne novine Liberation ranio njihovog fotoreportera, a zatim pucao ispred sjedišta banke Societe Generale. U javnost je puštena fotografija muškarca s nadzornih kamera za kojeg se sumnja da je počinitelj.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

>> Pucnjava u središtu Pariza, policija u potjeri za napadačem s lovačkom puškom

Osumnjičeni muškarac snimljen je na stanici podzemne željeznice 15. studenog, ima između 35 i 45 godina i visok je oko 1.75 metara. Napadač je nestao nakon pucnjave kada je oteo jedan osobni automobil i odvezao se, a automobil je kasnije nađen kod Arc de Triomphea na Elizejskim poljima.

On predstavlja 'pravu opasnost', naglasio je francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Valls. Predsjednik Francois Hollande mu je naložio da stavi na raspolaganje sva sredstva kako bi 'uhitili osobu koja pokušala ubiti i koja još uvijek to može učiniti'.

Policija sumnja da bi muškarac mogao ponovno napasti , a sumnja se da je isti muškarac prijetio novinarima redakcije BFM TV. Taj se incident dogodio 15. studenog, kada je nastala snimka osumnjičenog u podzemnoj željeznici.

Na snimci internog videa vidi se muškarac koji se penje stubama i grubo napada glavnog urednika Philippea Antoinea koji se tamo našao i zatim brzo odlazi. 'Sljedeći puta neću promašit', dobacio je napadač novinaru. Njegovo oružje, koje stoji najmanje 150 eura, prodaje se uz predočenje dozvole za lov.

Policija ima pojačane ophodnje na područjima gdje su se dogodila sva tri napada, te u blizini velikih novinskih redakcija, a za napadačem uključena je i potraga helikopterom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene