Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset godina očaja

FOTO Mladiću izrasla dojka, od srama je pokušao odsjeći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi je Britanac gotovo desetljeće patio zbog hormonalnog poremećaja čija je posljedica enorman rast dojki.

Prodavač autodijelova Farshad Hashemzadeh (28) prije desetak je godina dobio ginekomastiju. Riječ je o hormonalnom poremećaju zbog kojeg mu je izrasla neobično velika desna dojka, kao da je žena.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Slika nije dostupna Kad stvari krenu po zlu FOTO: Odstranili joj bradavice s dojki, sad izgleda kao 'Alien'

U adolescentskim mu godinama 'anomalija' na tijelu nije pretjerano smetala, no kada je ušao u 25. godinu života, krenule su prave patnje jer nikako nije mogao ući u neku ozbiljniju vezu s djevojkom.

>> Ima poremećaj zbog kojeg se ne može prestati smijati!

'Ljeti bih odijevao po nekoliko majica odjednom i pokušavao [dojku] prikriti rukom', opisao je Farshad svoj očaj.

U više je navrata išao kod svog liječnika ne bi li ga ovaj uputio na operaciju, no britansko javno zdravstveno osiguranje takve operativne zahvate ne plaća, a iako cijena od 3.000 funta (oko 27.000 kuna) nije astronomska, nije ni pretjerano pristupačna.

'Bilo me toliko sram da se nisam usudio skinuti pred djevojkom pa sam dojku pokušao odsjeći. Krvi je bilo posvuda i jako me boljelo, ali mi zdravstveno ni nakon toga nije htjelo platiti operaciju', ispričao je Farshad britanskoj televizijskoj postaji ITV, a citira ga Daily Mail.

Svojoj je djevojci Charlene Cullen (30) za problem rekao tek mjesec dana nakon što su prohodali. 'Nije mi smetalo, ali smetalo je njemu', priča Charlene.

Ona mu je na kraju pomogla u prikupljanju novca za operaciju, koju je nedavno obavio bez anestezije, ne bi li vlastitim očima vidio da izraslina uistinu nestaje. Sada je sretan i zadovoljan i nada se da mu se ginekomastija nikada neće vratiti.

Samo još treba pričekati da mu zacijeli ožiljak koji je ostao nakon zahvata i onda će se opet, kaže, osjećati 'kao muškarac'.

Koliko god da njegov slučaj izgleda neobično, ovaj poremećaj zapravo nije toliko rijedak u muškaraca. Ipak, najčešće se javlja kod ljudi starijih od 50 godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene