Na Vltavi u glavnom gradu Češke od danas pluta ljubičasta šaka s ispruženim srednjim prstom.


Nasred Vltave u Pragu osvanula je impozantna ljubičasta šaka s još impozantnijim srednjim prstom.

Vezani članci Slika nije dostupna Češka u političkoj krizi: Može li novi premijer dobiti podršku parlamenta? Slika nije dostupna Češki premijer zbog fatalne pomoćnice PODNIO OSTAVKU!

Njezin autor David Cerny smjestio ju je na baržu, a postavljena je tako da srednji prst pokazuje prema Hradčanima i Praškom zamaku, službenoj rezidenciji predsjednika Češke Republike. Tu funkciju trenutno obnaša socijaldemokrat Miloš Zeman.

>> VIDEO Češki predsjednik mrtav pijan na državnoj ceremoniji?!

Cerny, poznat po svojim antikomunističkim istupima, nije htio detaljno komentirati svoju skulpturu. 'Gesta dovoljno govori sama za sebe', kazao je za BBC.

U Češkoj se krajem ovog tjedna održavaju prijevremeni parlamentarni izbori, a Zeman je podržao plan socijaldemokratskog bloka stranaka da formira manjinsku vladu u tihoj koaliciji s Komunističkom partijom. Uspije li taj plan, komunistima će to biti prvi put da se u Češkoj vraćaju na vlast još od Baršunaste revolucije.

Zeman je trenutno u službenom posjetu Ukrajini pa nije htio komentirati poruku s Vltave. 'Nemam komentara dok ne vidim o čemu je riječ', kazao je.

Zasad nema informacija koliko dugo bi srednji prst mogao plutati Vltavom. Cerny je poznat po raznim performansima kojima je u prošlosti već šokirao i ismijavao češke političare.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook