Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapamtio što ga je oduševilo

FOTO Pogledajte što je američki šef diplomacije poklonio ruskom kolegi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susret američkih ruskih i arapskih diplomata u Parizu, začinila je bizarna gesta američkog tajnika Johna Kerryja.

Američki državni tajnik John Kerry ruskom šefu diplomacije Sergeju Lavrovu darovao je dva velika krumpira porijeklom iz Idaha. Kerry je poklon obrazložio prisjećanjem kako se upravo Lavrov divio toj vrsti krumpira tijekom njihovog posljednjeg susreta.

Pročitajte i ovo Gaza, 11. listopada 2023. - 6 Rat na Bliskom istoku Dugo su ljuti regionalni suparnici, a sad su obavili važan razgovor: Jedno je bilo presudno Udarna skupina nosača zrakoplova USS Gerald R. Ford Sukob na Bliskom istoku Američki brodovi stižu u Mediteran: Umirovljeni general objasnio što bi se moralo dogoditi da se SAD uključi u rat

Lavrova je poklon prijatelja Kerryja oduševio, što se može vidjeti i na priloženim fotografijama.

Lavrov stiže na pregovore o iranskom nuklearnom programu

Sjedinjene Države i Rusija pozvale su na ogranični prekid vatre u Siriji prije mirovne konferencije u Švicarskoj 22. siječnja, ali su i dalje podijeljene u pogledu sudjelovanja Irana na toj konferenciji.

Na konferenciji za novinare nakon razgovora u Parizu, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i specijalni izaslanik Arapske lige i UN-a za Siriju Lakhdar Brahimi zalagali su se za sudjelovanje Teherana na konferenciji Ženeva II.

Tome se protivio američki državni tajnik John Kerry koji je ipak rekao da bi Iran bio dobrodošao ako prihvati načela političke tranzicije u Siriji koja su određena na prvoj konferenciji u Ženevi 30. lipnja 2012.

Trojica čelnika su se zauzela i za razmjenu zatvorenika između pobunjenika i sirijskog režima kao i za humanitarne koridore u Siriji. "Danas smo razgovarali o mogućnosti poticanja prekida vatre", rekao je Kerry.

U pogledu Irana Kerry je rekao da Teheran treba odlučiti podržava li načela prihvaćena na konferenciji u Ženevi u lipnju 2012. koja predviđaju prijelaznu vladu sa svim ovlastima.

Lavrov je rekao da je jasno da Iran i Saudijska Arabija moraju sudjelovati na konferenciji. Brahimi, koji je već pozvao Saudijsku Arabiju, ali ne i Iran, inzistirao je na važnosti Irana u regiji i ponovio da želi nazočnost Teherana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene