Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomatska akcija

Lavrov stiže na pregovore o iranskom nuklearnom programu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovarači se nadaju pozitivnim rezultatima nakon što Lavrov stigne u Ženevu

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov trebao bi se u subotu priključiti pregovorima u Ženevi o iranskom nuklearnom programu, rekao je diplomatski izvor.

'Lavrov dolazi u subotu', rekao je diplomatski izvor koji je želio ostati neimenovan.

Agencija Itar-Tass navodi anoniman izvor koji je kazao: 'Nadamo se da će pregovori sa sudjelovanjem Lavrova dovesti do pozitivnih rezultata'.

Pročitajte i ovo Banski dvori Glas građana Hoće li nova Vlada trajati puni mandat? Građani imaju prilično jasnu procjenu Andrej Plenković, Ivan Penava Parlamentarni izbori 2024. Novi tjedan, nova Vlada? Pregovori ulaze u novu fazu

>> Odnosi se KOMPLICIRAJU, Lavrov proziva: SAD ucjenjuje Rusiju

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius rekao je kako važna pitanja pregovora o iranskom nuklearnom programu još trebaju biti riješena.

'Za sada važnija pitanja još nisu riješena, ali u Ženevi radimo da to postignemo, bude li moguće', rekao je ministar koji se u petak pridružio svojim kolegama iz Velike Britanije, Njemačke i SAD-a na razgovorima o iranskom nuklearnom programu.

'Francuska želi vjerodostojan sporazum o iranskom nuklearnom programu', rekao je ministar u kratkoj izjavi.

On je razgovarao s Catherine Ashton, visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku i sigurnost, koja predvodi pregovore i s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem.

Pregovori su počeli u četvrtak a u petak su im se priključili američki državni tajnik John Kerry i ministri vanjskih poslova Britanije, Francuske i Njemačke.

Kerry je ranije u petak izjavio da treba zatvoriti veliki jaz u razgovorima s Teheranom o njegovom nuklearnom programu i najavio je da će se uskoro sastati s iranskim ministrom vanjskih poslova kako bi pokušali postići prijelazni sporazum.

Kerry je doputovao u Ženevu iz Tel Aviva gdje se sastao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, koji gleda na iranske nuklearne težnje kao na prijetnju Izraelu. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene