Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Praznik rada

FOTO Kaos u Istanbulu: Policija pucala na prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska policija je upotrijebila vodeni top i suzavac kako bi spriječila stotine prosvjednika da dođu do središnjeg istanbulskog trga Taksima budući da je objavljena zabrana održavanja skopova povodom Praznika rada.

Vlasti su zatvorile dijelove sustava javnog prijevoza i rasporedile tisuće pripadnika specijalne policije koji su blokirali pristup Taksimu, gdje su se tradicionalno održavali skupovi sindikata, a prošlog je ljeta taj Trg bio središte tjedana prosvjeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Demonstracije u Turskoj Erdogan se vraća u domovinu, čekaju ga ulice pune prosvjednika Slika nije dostupna Sve je krenulo u Istanbulu Prosvjedi diljem Turske se nastavljaju, dosad uhićeno 1.700 ljudi

Vlasti su u popodnevnim satima povećale zabranu, tako što je u potpunosti zabranjen promet u centru, javlja Hurriyet Daily News.

Bunt građana! Glavni turski trg zatvoren, u Tokiju 27.000 ljudi izašlo na ulice

Prosvjednici su pokušali probiti policijske redove, ali su ih dočekali vodeni topovi i suzavac u četvrti Besikstas nedaleko od Taksima, rekao je jedan očevidac.

Samo nekoliko sindikata imali su dopuštenje da uđu na područje Taksima, kako bi ondje položili cvijeće za 34 osobe poginule tijekom okupljanja na Praznik rada 1977. godine.

Na Twitteru se pojavljuju informacije da policija osim suzavca i vodenih topova, na prosvjednike ispaljuje i prave metke. Navodno je u nogu upucan i fotograf agencije EPA.

Prema neslužbenim informacijama, u Istanbulu je privedeno 138 osoba, a 51 osoba je ozlijeđena, dok je u prosvjedima u Ankari privedeno 20 prosvjednika.

Posebno je kaotično u četvrti Bešiktaš gdje policija na prosvjednike ispaljuje i gumene metke iz veće blizine nego je to dopušteno zakonom. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene