Rupa se pojavila 18. studenog usred naseljenog područja.


Usred mjesta Solikamsk i pored rudnika Solikamsk-2 otvorila se divovska rupa u zemlji veličine 20x30 metara i zasad neutvrđene dubine. Trvtka Uralkali, koja upravlja spomenutim rudnikom, tvrdi da ne postoji daljnja opasnost od širenja rupe, no lokalno stanovništvo boji se da bi im grad mogla progutati crna zemlja.

Vezani članci Rupa u kući Hodao je kućom kad mu se pod nogama otvorila rupa, spašavali su ga s 10 metara dubine Luda Rusija Putin je mačji kašalj, objavljeni pravi razlozi zbog kojih se ljudi zapravo boje Rusije

Rupa se pojavila 18. studenog i to usred naseljenog područja i 3,5 kilometara od navedenog napuštenog rudnika. Šef Uralkalija Dmitrij Osipov istaknuo je da je incident lokaliziran te da nije bilo katastrofalnih posljedica niti za stanovništvo, niti za kompaniju, prenosi E1.ru.

VIDEO Počinje istraživanje misterioznog kratera na 'kraju svijeta'!

Iako se čini da je rupa progutala dio kuća, zapravo su u nju propali samo vrtovi, dok su okolne kuće izbjegle katastrofu doslovce za metar-dva.

Prije pojave te rupe, kompanija je evakuirala rudare iz Solikamsk-2 rudnika zbog prodiranja slane vode u rudnik. Riječ je o rudniku soli. Razina i ponašanje te vode se konstantno nadzire trenutno.

Grad Solikamsk se gotovo u potpunosti nalazi lociran iznad rudnika Solikamsk-1, istaknuo je gradonačelnik Sergej Devjatkov. "Nije potrebno pričati o prvom rudniku ipak sad. Tamo je sve okej", dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook