Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija ili...?

VIDEO Počinje istraživanje misterioznog kratera na 'kraju svijeta'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim ruskih stručnjaka u četvrtak kreće u istraživanje goleme rupe u zemlji nepoznata podrijetla koja se iznenada otvorila u jednoj od najizoliranijih regija na sjeveru Rusije, prenosi ruska državna televizija.

Ne zna se što je izazvalo ogroman krater promjera oko stotinu metara snimljen iz zraka na poluotoku Jamal u sjevernom Sibiru, čije ime na jeziku lokalnih autohtonih naroda znači "kraj svijeta", gdje temperature dosežu minus 50 stupnjeva Celzija, a zimi se sunce gotovo i ne pojavljuje.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Grade obrambene strukture Vladimir Zelenski upozorava na veliku rusku ofenzivu: "Znam kada će napasti" Aleksej Navaljni Patriot Navaljni prije smrti dovršio autobiografiju, otkriveno kada će biti objavljena: "To je potpuna priča o njegovu životu"

Ekspedicija sastavljena od stručnjaka iz sibirskog Centra za arktičke studije i znanstvenika Ruske akademije znanosti u četvrtak će početi s prikupljanjem uzoraka zemlje i vode, prenosi ruska državna televizijska postaja Vesti.

Televizijska postaja ruskog ministarstva obrane TV Zvezda prenijela je izjavu autora snimke koji tvrdi da je rupa nastala odozdo, te kako tamnija zemlja duž gornjega ruba ukazuje na prisutnost visokih temperatura.

Jamal je jedno od najvećih ruskih i svjetskih nalazišta prirodnog plina. Rupa je otkrivena nedaleko plinskog polja Bovanentski, što je izazvalo spekulacije kako je možda riječ o posljedici podzemne eksplozije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene