Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što potres razruši, radišni Japanci poprave u samo šest dana.


Iako je dio autoceste izgledao kao prizor iz filmova apokalipse, Japanci su joj vratili prvobitan izgled u samo šest dana.

Potres je oštetio dio autoceste Great Kano u Naki, a radovi na njoj počeli su 17. ožujka. Već jučer ona je ponovno puštena u promet, a fotografije zorno prikazuju da se tu nije radilo niti o jednostavnom poslu, niti o nečemu što bi se inače brzo saniralo. Pogotovo ako uzmemo u obzir obnovu prometnica u Hrvatskoj, i recimo stijenu koja je pala na Jadransku magistralu kod Vrgorca.

Vezani članci Brod Galeb (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) - 1 Brod Galeb otegljen iz riječke luke u kraljevičko brodogradilište Sudar (Foto: Screenshot/YouTube) Jurio cestom unatoč zastoju i vozio slalom između vozila dok se nije slupao

Japanska obnova nakon razornog potresa i tsunamija, koji su tu zemlju pogodili 11. ožujka, privukla je mnoge investitore, poput Amerikanca Warrena Buffeta, koji je katastrofu doživio kao veliku priliku za jeftinu kupnju na tržištu novca, piše Daily Mail. To što se trenutno odvija prava humanitarna katastrofa i što Japanu prijeti i nuklearna radijacija, navedenog milijardera i tržište novca ne zanimaju. Još manje ih zanimaju žrtva, odnosno njih sad preko 25.000, što poginulih, što nestalih.