Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počast tragično stradalima

FOTO: Diljem Izraela obilježen dan sjećanja na Holokaust

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirene su se u utorak ujutro oglasile na dvije minute diljem Izraela, obilježavajući sjećanje na šest milijuna žrtava Holokausta što su ga počinili nacisti tijekom Drugoga svjetskog rata.

Na zvuk sirena zaustavio se promet, a pješaci su zastali, mnogi pognutih glava, odajući počast svojim tragično stradalim sunarodnjacima. Obilježavanje sjećanja na žrtve Holokausta počelo je u Memorijalnom centru Yad Vashemu, a prisustvovali su mu državni čelnici, strani diplomati, Židovi koji su preživjeli Holokaust i njihovi potomci.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu iskoristio je ceremoniju kako bi osudio izjavu iranskoga predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada koji je zanijekao Holokaust. Netanyahu je upozorio kako je mržnja prema Židovima i Izraelu i dalje vrlo snažna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene