Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ups!

FOTO Google se zbog ovog morao ispričati. I brzo ispraviti grešku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google potraga za trgom pod imenom bivšeg nacističkog vođe posjetitelje je usmjeravala na berlinski Trg Theodora Heussa. Ispričali su se i uklonili pogrešku.

Umjesto Theodora Heussa jedan je trg na Google Mapsu nosio ime Adolfa Hitlera - do petka kada se Google ispričao i ispravio pogrešku.

Pročitajte i ovo Berlinski prijestupnik Prekršio članak 185. Snimio ga radar iako nije prebrzo vozio: Sad mu prijeti novčana kazna Slika nije dostupna Posljednje diktatorovo skrovište Oživljava se najintrigantniji bunker na svijetu!

Google potraga za trgom pod imenom bivšeg nacističkog vođe posjetitelje je usmjeravala na Trg Theodora Heussa. Iz tvrtke su za The Local poručili da istražuju kako se pojavilo diktatorovo ime.

Adolf Hitler: 'Vješt glumac i vrsni demagog koji je znao kako zavesti'

"Upozoreni smo o netočnom i neprikladnom imenu berlinske ulice i ispravili smo to što je prije bilo moguće', poruka je iz Googla.

Inače, trg je imenovan po dikatatoru 1933. godine, ali mu je 1947. godine vraćeno staro ime Reichskanzlerplatz. Današnje ime dobio je u prosincu 1963., nakon smrti prvog njemačkog saveznog predsjednika Theodora Heussa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene