Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ardi Rizal je dvogodišnji indonezijski dječak koji je već ovisan o cigaretama i žestoko plače kad mu roditelji odbiju dati cigaretu.


Dječaku ovisniku je otac dao prvu cigaretu kada je imao samo 18 mjeseci.

Vezani članci Potres u Indoneziji Potres magnitude 6 stupnjeva u moru kod Indonezije Slika nije dostupna Ovaj dječak dnevno popuši skoro dvije kutije cigareta

'Nisam zabrinut za njegovo zdravlje, izgleda zdravo', rekao je dječakov otac Mohammad Rizal. 'Počne plakati i nekontrolirano divljati ako mu ne damo cigarete. Pravi je ovisnik', hladno je konstatirao otac.

>> Loše navike vas mogu postarati za 12 godina

Ardi je samo ekstremni primjer zastrašujućeg indonezijskog trenda jer statistički podaci pokazuju da je 25 posto indonezijske djece do 15 godina probao cigarete, dok su njih 3,2% aktivni pušači, piše Daily Mail. U ožujku je na popularnom servisu za razmjenu vide objavljen a snimka 4-godišnjeg indonezijskog dječaka koji puši, ali je ubrzo uklonjena sa servisa zbog loše poruke koju odašilje.

Seto Mulyadi, predsjednik indonezijskog odbora za zaštitu djece, za sve krivi agresivnu oglašivačku industriju i roditelje koji puše. Zakon koji je trebao ograničiti oglašavanje duhanskih proizvoda u javnosti je odbijen zbog oštrog otpora duhanske industrije.