Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korak dalje

Finska uvela širokopojasni internet kao pravo svih građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani u Finskoj dobili su novo pravo. Svaki Finac, odsad po slovu zakona ima zagarantirano pravo na širokopojasni internet.

Počevši od danas, svaki će Finski državljanin imati zakonom zajamčeno pravo na širokopojasni internet brzine 1 megabit po sekundi. Finska je obećala kako će svi u državi biti spojeni na 100 puta bržu širokopojasnu vezu od navedene, do 2015. godine.

Pročitajte i ovo Finska policija ispred osnovne u kojoj su tri maloljetne osobe ozlijeđene u pucnjavi incident u Finskoj Policija objavila detalje pucnjave u školi: Ubijen je 12-godišnji učenik, napadač ide u šesti razred Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

'Uzeli smo u obzir ulogu interneta u svakodnevnom životu naših građana. Internetske usluge više ne služe samo za zabavu. Finska je naporno radila na razvoju informatičkog društva i prije nekoliko godina , shvatili smo da nemaju svi u Finskoj pristup širokopojasnom internetu', rekla je za BBC Suvi Linden, ministrica komunikacija.

Vjeruje se kako u Finskoj 96 posto populacije ima pristup internetu te da se još oko 4000 kućanstava mora spojiti na širokopojasni internet, kako bi sve bilo u skladu s novim zakonom. Prema posljednjim podacima Internet World Stats-a, u Hrvatskoj 50 posto populacije ima pristup internetu, što i nije neki impresivan podatak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene