Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Filmski prizor: Helikopterom pobjegao iz zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica muškarca oteli su helikopter, prisilili pilota da sleti u zatvorsko dvorište gdje su pokupili jednog od zatvorenika i odletjeli. Zatim su tražili od pilota da sleti na polje nedaleko od zatvora gdje ih je čekao automobil kojim su pobjegli.

Spektakularan bijeg izveden je u nedjelju poslijepodne u zatvoru Lantin na sjeveru Belgije. 

Pročitajte i ovo Kokain, ilustracija Obavještena i hrvatska policija U velikoj zapljeni kokaina u Belgiji uhićen i Zagrepčanin: Diplomirani ekonomist uhvaćen s 2,7 tona droge Ilustracija Vatreni prosvjedi Premijer šokiran podmetnutim požarima u školama: "To našu djecu čini otpornom i temelj je dobrog seksualnog zdravlja"

Otmičari su platili vožnju helikopterom u Bruxellesu, a zatim su prisili pilota da ih odveze do zatvora Lantin pokraj Liegea. 

'Jedan mi je muškarac prislonio pištolj na glavu, a drugi je izvadio sigurnosnu iglu iz bombe. Tražili su da ih odvezem u Latin', kaže pilot Eric Mathieu. 

'Bili su uzbuđeni, nervozni, rekli su da nemaju što izgubiti, te da će me ubiti ako ih ne poslušam, da će helikopter dignuti u zrak', dodao je Mathieu.
 
Mathieu je prvo sletio na jedan od zatvorskih zidova. Jedan od otmičara bacio je suzavac na 300-tinjak zatvorenika i čuvara koji su vježbali u dvorištu. Zatim su prisilili pilota da spusti helikopter u dvorište, što je on i učinio, nakon čega je ušao jedan od zatvorenika. 

Otmičari su tada naredili Mathieuu da odleti na obližnje polje. Tamo ih je čekao automobil u kojem su pobjegli. 

Belgijska novinska agencija Belga javlja kako je odbjegli zatvorenik Francuz Vincent Gamez. 

Prema kasnijim izjavama policije Gamezovo pravo ime je 
Erik Ferdinand. Uhićen je u Belgiji nakon što je pobjegao iz zatvora u Šapnjolskoj gdje je bio na odsluženju kazne za razbojstvo, pronevjeru i krivotvorenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene