Dvojica muškarca oteli su helikopter, prisilili pilota da sleti u zatvorsko dvorište gdje su pokupili jednog od zatvorenika i odletjeli. Zatim su tražili od pilota da sleti na polje nedaleko od zatvora gdje ih je čekao automobil kojim su pobjegli.


Spektakularan bijeg izveden je u nedjelju poslijepodne u zatvoru Lantin na sjeveru Belgije. 

Vezani članci Hrvatski premijer Andrej Plenković i belgijski premijer Alexander De Croo Plenković s belgijskim premijerom: ''Cilj je imati bržu isporuku cjepiva kako bi osigurali slobodnije kretanje ljudi'' Ružne kuće Šire se slike bizarno ružnih kuća, neke izgledaju kao da su snimljene kod nas

Otmičari su platili vožnju helikopterom u Bruxellesu, a zatim su prisili pilota da ih odveze do zatvora Lantin pokraj Liegea. 

'Jedan mi je muškarac prislonio pištolj na glavu, a drugi je izvadio sigurnosnu iglu iz bombe. Tražili su da ih odvezem u Latin', kaže pilot Eric Mathieu. 

'Bili su uzbuđeni, nervozni, rekli su da nemaju što izgubiti, te da će me ubiti ako ih ne poslušam, da će helikopter dignuti u zrak', dodao je Mathieu.
 
Mathieu je prvo sletio na jedan od zatvorskih zidova. Jedan od otmičara bacio je suzavac na 300-tinjak zatvorenika i čuvara koji su vježbali u dvorištu. Zatim su prisilili pilota da spusti helikopter u dvorište, što je on i učinio, nakon čega je ušao jedan od zatvorenika. 

Otmičari su tada naredili Mathieuu da odleti na obližnje polje. Tamo ih je čekao automobil u kojem su pobjegli. 

Belgijska novinska agencija Belga javlja kako je odbjegli zatvorenik Francuz Vincent Gamez. 

Prema kasnijim izjavama policije Gamezovo pravo ime je 
Erik Ferdinand. Uhićen je u Belgiji nakon što je pobjegao iz zatvora u Šapnjolskoj gdje je bio na odsluženju kazne za razbojstvo, pronevjeru i krivotvorenje.