Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja Ketsana

Filipini: Gotovo 1000 mrtvih u nevremenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 1000 osoba je poginulo u tajfunima i tropskim olujama koje su prošlog mjeseca pogodile Filipine a novi tajfun prijeti arhipelagau, objavila je vlada u Manili.

Tropska oluja Ketsana koja je arhipelag zahvatila 26. rujna usmrtila je 420 osoba a 37 ih je nestalo. Ketsana je izazvala najgore poplave u 40 godina u Manili i okolici prije nego je dobila na jačini i nastavila ubojitom snagom u obliku tajfuna prema Vijetnamu, Laosu i Kambodži.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Provincija Benguet (Foto: AFP) Objavljena dramatična snimka Filipini: Spasioci lopatama i motikama traže nestale nakon odrona tla

>> Poplave na Filipinima: Više od 100 mrtvih

Broj mrtvih od tajfuna Parma koji je poharao sjever arhipelaga 3. listopada, izazvavši klizanje terena i poplave, popeo se na 438 i 51 nestalu osobu. Osim toga, 89 osoba je preminulo nakon što je zaraženo leptospirozom, bolesti čija bakterija se nalazi u urinu glodavaca, priopćile su zdravstvene službe vlade. Novi tajfun Lupit s vjetrom jačine 175 km/h trebao bi zemlju zahvatiti u srijedu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene