Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Predstavljen novi Fićo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točno 50 godina nakon što je izašao prvi model Fiata 500, kojeg Talijani nazivaju Cinquecento, a Hrvati Fićo, novi redizajnirani model predstavljen je jučer u Torinu.

Kada se prvi puta pojavio na tržištu u srpnju 1957. stajao je 225 dolara (165 eura). Bio je dovoljno jeftin da Talijani bicikle i Vespe zamijene s četiri kotača. Od preko 5 milijuna originalnih Fiata 500, više od pola milijuna ih još vozi cestama diljem Europe. Neki su stari i više od 30 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštećeni i automobili FOTO/VIDEO Tragedija u Italiji: Srušila se dizalica i ubila troje ljudi, još troje ih je ozlijeđeno Slika nije dostupna Uzrok nepoznat Veliki požar u centru Torina: Iz zgrade evakuirano stotinjak ljudi, pet osoba ozlijeđeno

Novi je model ključni dio strategije koja bi trebala osigurati Fiatov povratak na tržište. Cijena još nije službeno otkrivena, no mediji spekuliraju da će se kretati između 10.000 i 15.000 eura. 

Težnje Fiata su da do kraja godine prodaju oko 50.000 primjeraka, a već sada su od zastupnika primili narudžbe za 25.000 vozila. U budućnosti će kupci moći izabrati i dizajn koji žele da se oslika na njihovom novom 'ljubimcu'. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene