Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rizičan porod

Fetusu u maternici narastao tumor težak 1 kg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom redovnog ultrazvučnog pregleda, trudnoj Elizabeth Clark kazali su da na jednom fetusu blizancu raste tumor.

Tumor je rastao na vratu fetusa i rastao je brzo, javlja FOX. Ona i njezin suprug koji žive u Dexteru, u SAD-u otišli su u institut St. Luis. 'Da nismo odlučili za hitan porod, zbog tumora nijedan fetus ne bi imao mjesta', rekao je dr. Ed Yang. Carson Clark i njegov brat Kellen uspješno su na svijet došli 'procedurom izlaza', koja se izvodi kada je tradicionalni carski rez opasan.

Pročitajte i ovo Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa Ilustracija Vjerovali ili ne Bizaran slučaj: Liječnici pacijentici odstranili cistu toliko veliku da nije stala u CT skener

'Problem s carskim rezom bio je da bi Kellena, zdravu bebu, uspješno izvadili van, i on bi počeo plakati i disati normalno. Ali kod Carlosna zbog anomalije, nije bilo garancije da će disati. Zapravo, bila je veća vjerojatnost da neće disati', rekao je dr. Yang.

>> Prirodnim putem rodila dječaka teškog 6,23 kilograma!

'Procedurom izlaza', liječnici su napravili rez na maternici te pregledali tumor dok je dječak primao kisik od majke. Potom su mu umetnuli cijev za disanje. Nakon toga, dječaka su izvadili iz maternice. Ubrzo potom na svijet je došao i njegov brat. Dva dječaka rođena su 8. studenog prošle godine.

Od tada je maleni Carson u bolnici na odjelu neonatalne skrbi. 'Tumor je 'izvlačio' krv iz njega i njegovo srce je to teško podnosilo', rekla je Yang. Tri dana nakon njegova rođenja, Carson je morao na operaciju kako bi liječnici mogli odstraniti tumor. Operacije je bila uspješna.

Izvađeni tumor težio je gotovo jedan kilogram. Tri mjeseca kasnije Carsonu još uvijek treba pomoć pri disanju, međutim, to je privremeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene