Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak istrage o izborima

FBI: Moskva je pokušala utjecati na Trumpove savjetnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski agenti prošle su godine pokušali utjecati na predsjedničku kampanju Donalda Trumpa preko njegovih bliskih suradnika, uključujući bivšeg savjetnika za vanjsku politiku Cartera Pagea.

Do otkriča je došlo na sastanku FBI-ja koji se odvio prošlog ljeta.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Ruski interkontinentalni balistički projektil "Balkan nije spreman" Vojni stručnjak o izgledima za veliki rat: "Rusija bi u jednom slučaju upotrijebila nuklearno oružje, a treći svjetski rat trajao bi nekoliko dana"

FBI je pokrenuo istragu kako bi utvrdio je li tijekom predsjedničke kampanje 2016. bilo "koordinacije" između bliskih suradnika američkog predsjednika i ruskih dužnosnika.

Ipak, nije jasno je li Carter Page znao da ga Moskva želi iskoristiti, kazali su neimenovani američki dužnosnici.

Bivši savjetnik prošle je godine bio pod nadzorom FBI-ja zbog moguće povezanosti s Rusijom i meta je šire istrage o ruskim pokušajima utjecaja na američke izbore. Page niječe sve optužbe.

Nekolicina Trumpovih savjetnika bila je u kontaktu s ruskim dužnosnicima ili agentima dovoljno često da pobudi sumnje tajnih službi. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene