Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FBI izgubio laptopove s povjerljivim podacima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Savezni istražni ured (FBI), izgubio je najmanje 10 laptop kompjutora s povjerljivim podacima u četvorogodišnjem razdoblju do 2005. godine, rekao je glavni inspektor ministartstva pravosuđa u Washingtonu Glenn Fine.

U razdoblju od 44 mjeseca do 30. rujna 2005., FBI je izgubio ukupno 160 laptopa, od kojih je deset sadržavalo osjetljive tajne informacije, uključujući i one o identitetu osoblja FBI-a, navodi se danas objavljenom izvješću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni Dobijete li ovaj SMS - ne otvarajte ga i ne šaljite ništa: Na perfidan način pokušavaju se dočepati važnih podataka Ilustracija Korupcijski skandal? Velika afera trese ovu državu: Istražitelji oduzeli mobitele čak i gradonačelniku

U dokumentu se zaključuje je kako nije moguće utvrditi razmjere štete koju su ti gubici mogli imati na operacije FBI-a i nacionalnu sigurnost SAD.

U razdoblju na koje se izvješće odnosi, FBI je izgubio i 160 komada oružja.

Prethodno izvješće iz 2002., koje se odnosilo na prethodnih 28 mjeseci, pokazivalo je puno gore stanje, s 317 izgubljenih ili ukradenih laptopa i nestalih 354 komada oružja, pa inspektor Fine ističe kako je "ostvaren određeni napredak", i upozorava kako značajni nedostaci ostaju vezano uz reakciju na izgubljene ili ukradene laptope s povjerljivim informacijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene