Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki FBI nikako ne može riješiti ubojstvo iz 1999. godine. Problem je u tom što su jedini trag koji imaju dvije šifrirane poruke pronađene u džepovima žrtve.


Policajci iz St. Louisa u američkoj saveznoj državi Missouri 30. lipnja 1999. godine u polju su pronašli mrtvo tijelo 41-godišnjeg Rickyja McCormicka. Jedino što su dosad uspjeli utvrditi jest da je McCormick ubijen te da je bačen u polje gdje su ga policajci i pronašli, prenosi Yahoo news.

Vezani članci Zagonetka Čuvenu da Vincijevu zagonetku mogu riješiti samo rijetki, provjerite jeste li skriveni genijalac Napaljeni Napaljenost se otela kontroli za vrijeme izolacije, nekima pod hitno treba egzorcizam

Istražitelji su pronašli i dvije poruke na odjeći ubijenog, no kako su šifrirane, do danas ih nisu uspjeli dešifrirati. 'Unatoč velikom trudu Cryptanalysis and Racketeering Records Unita (CRRU), te pomoći američkog udruženja Cryptogram, značenje tih dviju poruka ostalo je misterij i dan danas, a ubojstvo Rickyja McCormicka ostalo je neriješeno', objavio je FBI u priopćenju za medije.

'Mi smo uistinu dobri u našem poslu, ali dobro bi nam došla bilo kakva pomoć oko ovoga. Možda netko svjež bi mogao imati kakvu briljantnu ideju', istaknuo je Dan Olson, šef CRRU-a. Ipak, FBI ne nudi nagradu onima koji bi možda 'razbili' šifrirane poruke.