Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za osumnjičenima

Meta napada, Fatmir Mujaj, 'od ranije poznat policiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova sarajevske županije objavilo je kako policija traga za pet osoba osumnjičenih za sudjelovanje i pomaganje u pucnjavi u kafiću 'Incognito' u sarajevskom naselju Grbavica u kojoj je ozlijeđeno sedam osoba od kojih tri teže.

Policija je objavila imena osumnjičenih, te pozvala građane koji imaju saznanja o njihovu skrivanju ili kretanju da to prijave najbližoj policijskoj postaji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Pucnjava kod Omiša: Policija privela pet osoba Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor tužna godišnjica "Ivana, netko je poubijao našu djecu": Nastavnica otkrila kako je saznala za pokolj svojih učenika

U pucnjavi, koja se dogodila u subotu oko ponoći tijekom narodnjačkog koncerta, najteže je ranjen Fatmir Mujaj, za kojeg se pretpostavlja da je bio glavna meta napada. Mujaj je prebačen na liječenje u sarajevsku bolnicu, a prema najnovijem policijskom izvješću od njegovo zdravstveno stanje je stabilno i izvan je životne opasnosti.

Petorica osumnjičenih su Mirsad Hadžić rođen u Kalesiji kod Tuzle, Elvis Hodžić rođen u Sarajevu, Osman Vantić rođen u Tuzli, Fikret Kajević rođen u Prijepolju, a nastanjen u Sarajevu i Bahrija Kačapor rođen u Duesseldorfu u Njemačkoj, a nastanjen u Sarajevu, piše Hina.

>> Pucnjava na Grbavici, sedam ozlijeđenih

Glasnogovornik sarajevske policije Dragan Mioković rekao je da je Mujaj 'poznat policiji od ranije', aludirajući na njegovu mafijašku prošlost.

Mujaj je rođen u Peći na Kosovu i mediji u BiH ga povezuju s Muhamedom Ali Gašijem, također porijeklom s Kosova, koji je uhićen sa skupinom suradnika u siječnju ove godine te im se trenutačno sudi u sarajevskom županijskom sudu.

Tzv. Gašijeva skupina je optužena za udruživanje u zločinačku organizaciju, odnosno za reketarenje, ucjene, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

Osim toga Gašija optužnica tereti da je sudjelovao u ubojstvu Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu u lipnju prošle godine. Ramiz Delalić Ćelo je porijeklom sa Sandžaka pa se njegovo ubojstvo tumači kao posljedica mafijaško obračuna između kosovskog i sandžačkog podzemnog klana u Sarajevu.

Mujaja je policija uhitila u ljeto 2007. zbog sumnji da je dio 'Gašijeve zločinačke organizacije', ali ga je ubrzo pustila iz pritvora zbog nedostatka dokaza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene