Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo unutarnjih poslova sarajevske županije objavilo je kako policija traga za pet osoba osumnjičenih za sudjelovanje i pomaganje u pucnjavi u kafiću 'Incognito' u sarajevskom naselju Grbavica u kojoj je ozlijeđeno sedam osoba od kojih tri teže.


Policija je objavila imena osumnjičenih, te pozvala građane koji imaju saznanja o njihovu skrivanju ili kretanju da to prijave najbližoj policijskoj postaji.

Vezani članci Domagoj Mikić - Očevid na Peščenici - 1 Još se traži napadače na muškarca i ženu na Peščenici: ''Raspolažemo nekim informacijama. Isključujemo zločin iz mržnje'' Slika nije dostupna Kraj BiH? RS dobila svoj poštanski kod

U pucnjavi, koja se dogodila u subotu oko ponoći tijekom narodnjačkog koncerta, najteže je ranjen Fatmir Mujaj, za kojeg se pretpostavlja da je bio glavna meta napada. Mujaj je prebačen na liječenje u sarajevsku bolnicu, a prema najnovijem policijskom izvješću od njegovo zdravstveno stanje je stabilno i izvan je životne opasnosti.

Petorica osumnjičenih su Mirsad Hadžić rođen u Kalesiji kod Tuzle, Elvis Hodžić rođen u Sarajevu, Osman Vantić rođen u Tuzli, Fikret Kajević rođen u Prijepolju, a nastanjen u Sarajevu i Bahrija Kačapor rođen u Duesseldorfu u Njemačkoj, a nastanjen u Sarajevu, piše Hina.

>> Pucnjava na Grbavici, sedam ozlijeđenih

Glasnogovornik sarajevske policije Dragan Mioković rekao je da je Mujaj 'poznat policiji od ranije', aludirajući na njegovu mafijašku prošlost.

Mujaj je rođen u Peći na Kosovu i mediji u BiH ga povezuju s Muhamedom Ali Gašijem, također porijeklom s Kosova, koji je uhićen sa skupinom suradnika u siječnju ove godine te im se trenutačno sudi u sarajevskom županijskom sudu.

Tzv. Gašijeva skupina je optužena za udruživanje u zločinačku organizaciju, odnosno za reketarenje, ucjene, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

Osim toga Gašija optužnica tereti da je sudjelovao u ubojstvu Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu u lipnju prošle godine. Ramiz Delalić Ćelo je porijeklom sa Sandžaka pa se njegovo ubojstvo tumači kao posljedica mafijaško obračuna između kosovskog i sandžačkog podzemnog klana u Sarajevu.

Mujaja je policija uhitila u ljeto 2007. zbog sumnji da je dio 'Gašijeve zločinačke organizacije', ali ga je ubrzo pustila iz pritvora zbog nedostatka dokaza.