Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bira se novi program

Fatah počeo prvi stranački kongres u 20 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokret Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa počeo je u utorak u Betlehemu svoj prvi kongres nakon 20 godina.

Više od 2.000 izaslanika okupilo se na trodnevnoj konferenciji u Betlehemu, na Zapadnoj obali. Konferencija se održava u dvorani sveučilišta Terra Santa, u središtu toga biblijskog grada, blizu bazilike rođenja Isusova. Očekuje se da će izaslanici prihvatiti novi program i izabrati dva zakonodavna tijela: Središnji odbor (21 član) i Revolucionarno vijeće (120).

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze HOROR RATA Izraelac na Hamasovim fotografijama prepoznao članove obitelji: "To je pakao" Bijeg s festivala Supernova Užas u Izraelu Objavljena jeziva svjedočanstva Hamasova pokolja na glazbenom festivalu: "Prošli smo sate horora. To je bio masakr"

>> Palestinske frakcije počele pregovore o pomirbi

Na konferenciji sudjeluje 2.267 sudionika od koji su mnogi doputovali iz egzila u inozemstvu, za što su dobili posebne izraelske propusnice.

Mlade snage Fataha nadaju se izboru novog vodstva koje bi unijelo novu energiju u pokret, suočen s poteškoćama nakon poraza na parlamentarnim izborima 2006. na kojima je pobijedio radikalni islamistički pokret Hamas i koji danas kontrolira Pojas Gaze.

Hamas je odbio propustiti 300 Fatahovih izaslanika iz Gaze i dopuštenje za odlazak u Betlehem uvjetovao puštanjem svojih pristaša iz zatvora na Zapadnoj obali, što je Abas oštro osudio. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene