Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv nogometaša europskog prvaka Real Madrida Portugalca Fabia Coentraa te Monacovog kolumbijskog napadača Radamela Falcaa, zbog izbjegavanja plaćanja poreza u ukupnom iznosu od 6,9 milijuna eura, potvrdilo je u utorak odvjetništvo u Madridu.


Porezna uprava je provela istragu pa državnom odvjetništvu proslijedila prikupljenje materijale. Odvjetništvo je zatim optužilo Falcaa da je koristio tvrtke na Britanskim Djevičanskim Otocima, u Panami i Irskoj te izbjegao platiti 5,6 milijuna eura poreza u Španjolskoj 2012. i 2013. godine, kada je igrao za Atletico Madrid.

Vezani članci Mateo Kovačić Mateo Kovačić bacio se u manekenske vode zbog supruge Izabel i odmah dao povoda Modriću da ga zeza Luka Modrić Luka Modrić primio originalni poklon od Vide kojem mnogi ne bi odoljeli: "S ovim ćeš igrati do 50."

Coentrao je optužen za izbjegavanje plaćanja 1,3 milijuna eura od 2012. do 2014. otvaranjem računa u Panami i Irskoj. Obojici igrača zastupnik je portugalski menadžer Jorge Mendes. Novine El Mundo navode kako je odvjetništvo poslalo optužnice na sud 18. travnja i 8. ožujka.

Kolumbijac Falcao i Portugalac Coentrao nalaze se među nogometašima koje je prokazalo dvanaest europskih medija udruženih u Europski istraživački konzorcij. Mediji su u prosincu objavili seriju tekstova na temelju dokumenata i podataka koje su dobili od internetske platforme Football Leaks.

Španjolska porezna uprava je prošle godine otvorila istragu nad hrvatskim kapetanom i veznim igračem Lukom Modrićem pod sumnjom da je zajedno sa suprugom Vanjom otvorio tvrtku u Luksemburgu, gdje prima novac od sponzorskih ugovora, kako bi izbjegao plaćanje poreza u Španjolskoj, objavio je u prosincu El Mundo potkrijepivši tekst izvatkom iz porezne uprave. (Hina)