Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon potresa

Evo što je ostalo od ovog sela u Turskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tursko selo Alokoey gotovo je potpuno uništeno u razornom potresu koji je u nedjelju pogodio Tursku.

16 stanovnika sela smatra se mrtvima, a uništena je većina od 200-tinjak zgrada i kuća. Oko 1.500 stanovnika ostalo je bez domova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U zračnoj luci VIDEO Snimljen trenutak novog potresa u Turskoj, ljudi panično bježali i tražili zaklon Ilustracija Magnituda 6,4 po Richteru VIDEO Snažan potres ponovno pogodio Tursku i Siriju, stižu prve snimke: "Bilo je strašno, u Hatayu neće ostati puno čitavih zgrada"

Vlasti su mještanima dostavile šatore, deke i odjeću, no oni kažu kako je to nedovoljno. Temperature su, kažu, sve niže, a okolna brda je već zabijelio snijeg.

'Od vlade tražimo neku čvrstu zgradu. Ne možemo spavati u našim kućama. Čak su nam i štale uništene. Ja imam 67 godina', kazao je Jusuf Hakyurek.

'Pomoć stiže u naše selo. Od 200-tinjak kuća nije ih ostalo niti pet. Sve je uništeno. Trebamo kuće, zima dolazi, smrznut ćemo se', dodao je Okan Canci.

Potres magnitude 7,2 po Richteru pogodio je u nedjelju sjeveroistok Turske. Prema najnovijim podacima u potresu je poginula najmanje 461 osoba.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene