Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znatno drugačije

FOTO Evo kako bi svijet izgledao prema Putinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet po Vladimiru Putinu danas bi izgledao znatno drugačije, a nekadašnje kolonijalne sile bile bi daleko veće nego što su sada.

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin opravdao pripajanje Krima na osnovu toga da je dužan štiti Ruse koji govore ruski, bez obzira na to gdje se nalaze, 'The Economist' je objavio sliku svijeta čije bi granice bile iscrtane prateći Putinove argumente.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez Ukrajine Vode se tajni pregovori o primirju na europskom tlu? Ovo je bio Putinov uvjet, odbijen je Slika nije dostupna 'Povratak u domovinu' Putin na TV-u: Bio sam spreman staviti nuklerano oružje na raspolaganje

Svjetske bi granice na taj način bile jako dobre vesti za stare kolonijalne sile.

Portugal bi mogao vratiti Brazil, Španjolsku, veći dio Središnje i Južne Amerike i Francuske, najveći dio zapadne Afrike.

Berlin i Pariz prijete Moskvi: 'Spremni smo uvesti nove sankcije Rusiji'

Ovakvi principi bi također oživjeli i moćno Skandinavsko kraljevstvo, uključujući i Finsku. Budući da je švedski drugi jezik u Finskoj, vikinzi bi mogli inzistirati na miroljubivom pripajanju koje bi bilo bazirano na zajedničkim kulturnim vrijednostima.

Ujedinjena Arabija bi se prostirala od Atlantskog do Indijskog oceana, a dvije Koreje bi postale jedna.

Indija bi na osnovu jezika mogla tražiti pripajanje Pakistana, ali bi i Pakistan mogao tražiti to isto.

Britanija bi mogla povratiti svoje carstvo koje bi uključivalo i SAD, ali bi se također morala odreći pojedinih prestižnih ulica koje trenutno nastanjuju ruski oligarsi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene