Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzbuna diljem zemlje

VIDEO Panika u Francuskoj: Zbog dojave o bombama evakuirane brojne zračne luke

Najnovija vijest
Najnovija vijest Foto: DNEVNIK.hr
Nekoliko regionalnih zračnih luka u Francuskoj bilo je evakuirano u srijedu dopodne nakon "dojava o bombi" poslanih elektroničkom poštom, a neke su nastavile raditi nakon provjere, doznaje se od više izvora.

Dojave o bombi zaredale su u Francuskoj pošto je u petak mladi radikalizirani islamist ubio profesora na sjeveru zemlje. Zbog povećane opasnosti novog napada, sigurnosna uzbuna u zemlji podignuta je na najvišu razinu.

Policijski izvor je prvo rekao za AFP da je evakuirano šest zračnih luka, u Lilleu, Lyonu (Bron), Nantesu, Nici, Toulouseu i Beauvaisu. Glasnogovornica zračne luke u Strasbourgu izjavila je poslije za AFP da se i ona evakuira nakon primitka zlonamjerne elektroničke pošte. Zračne luke u Parizu nisu pogođene

Uzbuna je ipak ukinuta u nekoliko tih luka. "Zračne luke u Nici, Bron u Lyonu i u Lilleu postupno su proradile nakon provjere", rekao je za AFP drugi policijski izvor.

Glasnogovornik Opće uprave za civilno zrakoplovstvo (DGAC) potvrdio je oko podneva da su zbog "dojava o bombi evakuirani terminali" u četirima zračnim lukama.

DGAC je na svojoj mrežnoj stranici objavio da su rano poslijepodne kasnili letovi u Toulouseu-Blagnac, Lilleu-Lesquin i Beauvaisu-Tille.

U dvorcu Versaillesu, koji svake godine privlači u Francusku velik broj turista, u srijedu je ponovno oglašena uzbuna zbog dojave o bombi i oko 13.00 sati je evakuiran, rekle su mjesne vlasti za AFP. Taj je francuski turistički biser iz istog razloga bio evakuiran i u utorak, kao i muzej Louvre u subotu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene