Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u švicarskim Alpama

Više sela evakuirano: Buknuo veliki šumski požar, s vatrom se bori 200 vatrogasaca

U ponedjeljak navečer evakuirano je nekoliko sela zbog šumskog požara koji se proširio u kantonu Valais u švicarskim Alpama.

Plamen nije uspjelo obuzdati više od 200 vatrogasaca kojima na terenu pomaže i policija i vojska. Evakuirano je više sela, a još nije poznato koliko točno ljudi je pogođeno požarom koji je buknuo u ponedjeljak popodne.

Helikopteri su nastavili gasiti vatru tijekom noći.

Švicarske vlasti u utorak su upozorile kako bi se požar mogao proširiti ako se vjetar pojača.

Reuters javlja kako je područje, blizu granice s Italijom, zahvaćeno i toplinskim valom koji je pogodio Europu.

Aktualno Jahta pokosila ribaricu na moru, poginuo kuhar: Policija privela jednu osobu Jahta pokosila ribaricu Jahta pokosila ribaricu Foto: Morski.hr Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 1 Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 1 Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell Ribarski brod Mašun, koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 2 Ribarski brod Mašun, koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 2 Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 3 Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 3 Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell +0 Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 4 Crna kronika Jahta pokosila ribaricu na moru, poginuo kuhar: Policija privela jednu osobu 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene