Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirana četvrt

Što krije kuća britanske obitelji ubijene u Francuskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protueksplozivni stručnjaci pregledali su u obiteljsku kuću britanske obitelji ubijene u francuskim Alpama.

Samo jedan poluautomatski pištolj korišten je prilikom prošlotjednog ubojstva četvoro ljudi u francuskim Alpama, roditelja i bake dviju djevojčica koje su preživjele napad te biciklista koji je slučajno došao na mjesto zločina, rekao je u ponedjeljak francuski državni tužitelj Eric Maillaud.

'Da, potvrđeno je', rekao je Maillaud novinarima upitan je li automatski pištolj 7.65 milmetara bio jedino oružje korišteno za izvršenje višestrukog ubojstva na sporednoj cesti u blizini granice sa Švicarskom i Italijom.

Oko 25 čahura pronađeno je na mjestu zločina, a tijela žrtava ukazivala su na to da je možda bilo više napadača.

Pročitajte i ovo Ubojsto i samoubojstvo u Rijeci Strašan zločin u Rijeci Nasmrt izbodeni muškarac bio je poznat policiji: 2012. na sličan način ubio je svog tadašnjeg partnera Dvije su osobe preminule nakon tučnjave u Rijeci sukob završio tragično FOTO Susjeda o detaljima strave u Rijeci: "Vidi što mi je napravio u snu, izbo me je"

Policija je bila evakuirala četvrt i zatvorila ceste, jer su bili zabrinuti zbog predmeta pronađenima u obiteljskoj kući ubijene obitelji točnije, bračnog para, majke od supruge i slučajnog biciklista, piše BBC.

No, prema posljednjim informacijama, u kući nije pronađeno ništa opasno.

Starija kći stradale obitelji, 7-godišnja Zainb, probudila iz kome. Djevojčica je ranjena tijekom napada prošli tjedan i istražitelji pretpostavljaju da je ona jedina vidjela ubojice.

Iako se teško ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica probudila iz kome, još uvijek je pod sedativima i istražitelji je neće moći ispitati nekoliko narednih dana.

>> Zločin u Alpama: Svaka žrtva ubijena je s dva metka u glavu

Njezina četverogodišnja sestra Zeena vratila se u Veliku Britaniju. Ona je jedina prošla neozlijeđena u stravičnom napadu u kojem su ubijeni njezina majka, otac i baka, a sestra teško ozlijeđena. Zeena nije vidjela smaknuća jer se skrivala ispod mrtvih tijela.

Francuski i britanski istražitelji u subotu su počeli pretraživati obiteljsku kuću stradale obitelji, kako bi otkrili motiv strašnog zločina.

Francuski su mediji izvijestili da se britanska policija u istrazi usredotočila na Hillijev inženjerski rad.

Detektivi nisu željeli komentirati izvješća u medijima da je Hilli poznat službama sigurnosti te da je bio pod policijskim nadzorom tijekom drugog Zaljevskog rata.

Al-Hilli (50), rođen u Bagdadu, je živio sa suprugom i dvjema kćerima u predgrađu Londona. Njegovo tijelo pronađeno je u srijedu poslije podne na cesti kod sela Chevaline, omiljenog odredišta ljubitelja šetnja i piknika blizu jezera Annecy. U vozilu su ležale ubijene njegova supruga i njezina majka te teško ranjena njihova sedmogodišnja kći, a kolateralna žrtva je francuski biciklist.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene