Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Juncker za njemačku televiziju

Europska komisija predlaže ukidanje ljetnog računanja vremena

Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije (Foto: AFP)
Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije (Foto: AFP) Foto: Afp
Europska komisija će predložiti da se ukine ljetno računanje vremena u Europskoj uniji, izjavio je u petak predsjednik Komisije Jean Claude Juncker u intervjuu za njemačku televiziju.

U anketi koju je naručila Europska komisija, provedenoj od lipnja do sredine kolovoza, više od 80 posto Europljana reklo je da želi ukinuti pomicanje satova na proljeće i jesen. U anketi je sudjelovalo rekordnih 4.6 milijuna ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DUŽI DANI Ne zaboravite pomaknuti kazaljke na satu: Spavat ćemo jedan sat manje, a ima i promjena za vozače Slika nije dostupna sve po starom Pitali smo Europsku komisiju i Ministarstvo prometa kada se ukida sezonsko računanje vremena: "Institucija navedeni prijedlog više ne vidi kao jedan od prioriteta"

Od onih koji su priželjkivali ukidanje pomicanja sata, većina želi prebaciti sat na ljetno vrijeme, odnosno dva sata unaprijed u odnosu na vrijeme po Greenwichu, objavili su mediji.

Nakon prijedloga Europske komisije, bilo kakvu promjenu u računanju vremena morat će odobriti Europski parlament i zemlje članice Unije. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene