Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije (Foto: AFP)
Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije (Foto: AFP) Foto: Afp

Europska komisija će predložiti da se ukine ljetno računanje vremena u Europskoj uniji, izjavio je u petak predsjednik Komisije Jean Claude Juncker u intervjuu za njemačku televiziju.


U anketi koju je naručila Europska komisija, provedenoj od lipnja do sredine kolovoza, više od 80 posto Europljana reklo je da želi ukinuti pomicanje satova na proljeće i jesen. U anketi je sudjelovalo rekordnih 4.6 milijuna ljudi.

Vezani članci Srdačan pozdrav predsjednice Grabar-Kitarović i Junckera (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Pogledajte (pre)srdačan pozdrav predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Junckera Andrej Plenković i Jean-Claude Juncker (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Juncker podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu: "Želim dati preporuku Europskom vijeću"

Od onih koji su priželjkivali ukidanje pomicanja sata, većina želi prebaciti sat na ljetno vrijeme, odnosno dva sata unaprijed u odnosu na vrijeme po Greenwichu, objavili su mediji.

Nakon prijedloga Europske komisije, bilo kakvu promjenu u računanju vremena morat će odobriti Europski parlament i zemlje članice Unije. (Hina)