Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crkva protiv sintetske stanice

'Eugenetika je noćna mora protiv koje se moramo boriti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki prelati Katoličke crkve su uznemireni zbog stvaranja žive stanice, jer je to 'destruktivni skok u nepoznato'.

Visoki prelati Katoličke crkve u Italiji izrazili su svoju zabrinutost i uznemirenost zbog stvaranja prve žive stanice sa sintetskim genomom, upozorivši da je to 'skok u nepoznato' koji može biti 'destruktivan'.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

'U pogrešnim rukama, sadašnja novost može sutra uzrokovati destruktivan skok u nepoznato', ocijenio je biskup Domenico Mogavero, predsjednik povjerenstva za pravna pitanja Talijanske biskupske konferencije, u razgovoru za dnevnik La Stampu. 'Čovjek je Božji stvor, ali nije Bog: on je čovjek koji može dati život rađanjem, a ne umjetnim stvaranjem', dodao je.

Vijest o stvaranju prve žive stanice sa sintetskim genomom objavljena je u četvrtak, što otvara put stvaranju umjetnih organizama, navode voditelji istraživanja provedenog u SAD-u. 'Ljudska narav daje dostojanstvo ljudskom genomu, a ne obratno. Manipuliranje životom, eugenetika jest noćna mora protiv koje se moramo boriti', ocijenio je mons. Mogavero.

>> Znanstvenici stvorili umjetni život iz ničega!

Ne želeći donositi preuranjene zaključke, predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolice, velečasni Federico Lombardi ocijenio je da 'treba doznati više o tome', rekavši za agenciju Ansu da je 'već bilo sličnih najava koje su poslije doživjele preinake'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene