Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoki prelati Katoličke crkve su uznemireni zbog stvaranja žive stanice, jer je to 'destruktivni skok u nepoznato'.


Visoki prelati Katoličke crkve u Italiji izrazili su svoju zabrinutost i uznemirenost zbog stvaranja prve žive stanice sa sintetskim genomom, upozorivši da je to 'skok u nepoznato' koji može biti 'destruktivan'.

Vezani članci Slika nije dostupna Odgovor na Papine kritike: Španjolska je laička država! Slika nije dostupna Katolička crkva traži da se odredi gornja granica odštete žrtvama

'U pogrešnim rukama, sadašnja novost može sutra uzrokovati destruktivan skok u nepoznato', ocijenio je biskup Domenico Mogavero, predsjednik povjerenstva za pravna pitanja Talijanske biskupske konferencije, u razgovoru za dnevnik La Stampu. 'Čovjek je Božji stvor, ali nije Bog: on je čovjek koji može dati život rađanjem, a ne umjetnim stvaranjem', dodao je.

Vijest o stvaranju prve žive stanice sa sintetskim genomom objavljena je u četvrtak, što otvara put stvaranju umjetnih organizama, navode voditelji istraživanja provedenog u SAD-u. 'Ljudska narav daje dostojanstvo ljudskom genomu, a ne obratno. Manipuliranje životom, eugenetika jest noćna mora protiv koje se moramo boriti', ocijenio je mons. Mogavero.

>> Znanstvenici stvorili umjetni život iz ničega!

Ne želeći donositi preuranjene zaključke, predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolice, velečasni Federico Lombardi ocijenio je da 'treba doznati više o tome', rekavši za agenciju Ansu da je 'već bilo sličnih najava koje su poslije doživjele preinake'. (Hina)