Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Nizozemski premijer tvrdi

EU zbog migranata prijeti propast poput Rimskog Carstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europi prijeti opasnost od toga da propadne poput Rimskoga Carstva zbog posljedica migrantske krize, rekao je nizozemski premijer Mark Rutte, čija zemlja u siječnju preuzima rotirajuće predsjedanje Europskom unijom.

Unutar same institucije postoje brojne nesuglasice oko pitanja prihvata stotina tisuća Sirijaca, Iračana i Eritrejaca koji pred sukobima u svojim zemljama i u potrazi za boljim životom traže utočište u Europi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rješavanje problema EUROPLJANI SVJESNI DA PROBLEM NEĆE SAMO NESTATI 'Migracijska kriza trajat će cijeli naraštaj' Slika nije dostupna Nova kritika EU Orban: Europa je na rubu anarhije

"U prvoj bi fazi trebalo zajamčiti kontrolu na granicama. Rimsko Carstvo primjer je koji nam pokazuje na koji način mogu propasti velika carstva ako granice nisu dobro zaštićene", rekao je Rutte, a prenosi u četvrtak navečer Financial Times.

POLICIJA NE ŽELI NAGAĐATI O UZROCIMA U Slavonskom Brodu samo 14 migranata

Nizozemska vlada migrantsku krizu smatra jednim od prioriteta nakon što zemlja preuzme predsjedavanje EU-om. "Moramo zaustaviti priljev migranata koji stižu u Europu, ne možemo nastaviti s ovakvim stanjem", rekao je nizozemski premijer, a prenosi EUObserver online. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene