Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglice u Hrvatskoj

POLICIJA NE ŽELI NAGAĐATI O UZROCIMA U Slavonskom Brodu samo 14 migranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje pada broj izbjeglica koje u Hrvatsku dolaze izbjegličkom rutom, pa je tako u zadnja 24 sata ušlo njih 952, no u policiji ne žele nagađati što je tomu uzrok.

U izbjegličkom centru u Slavonskom Brodu, glasnogovornica brodsko-posavske policije Kata Nujić rekla je u petak novinarima kako je u tom centru trenutno samo 14 migranata - riječ je o dvije obitelji koje čekaju svoje članove nakon medicinske intervencije.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Upitana što je uzrok padu broja izbjeglica koje ulaze u Hrvatsku, odgovorila je kako je o tome teško nagađati.

U izbjegličkom centru u Slavonskom Brodu samo jedna obitelj

"Vrlo je teško nagađati jesu li to vremenske prilike ili nešto drugo. Sukladno priljevu iz Srbije, migranti se nakon registracije prevoze prema Sloveniji. Prema protokolu između Hrvatske i Srbije, oni su dužni upućivati migrante prema kolodvoru u Šidu, odakle se prevoze prema Hrvatsloj", napomenula je Nujić. Dodala je da je u slavonskobrodskom centru sve spremno dođe li do ponovnog povećanja broja izbjeglica.

Danas je 73. dan od kada su izbjeglice na ruti od Grčke prema Njemačkoj usmjerene i kroz Hrvatsku. Ovom rutom do sada je kroz Hrvatsku prošlo ukupno 446.758 osoba, a više od 130.000 njih prošlo je kroz centar u Slavonskom Brodu.

Prolaz svih njih prošao je bez ikakvih incidenata. Centar funkcionira uz dnevnu potporu od oko 400 angažiranih osoba, od policije, vojske, medicinskih timova do volontera i pripadnika desetak humanitarnih organizacija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene