Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi s Rusijom

Europa zabrinuta zbog Navaljnova zdravstvenog stanja, ali i napetosti između Rusije i Ukrajine: "Situacija je vrlo opasna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
EU je zatražio u ponedjeljak od Rusije da se oporbenom aktivistu Alekseju Navaljnom pruži odgovarajuća liječnička skrb te izrazio zabrinutost zbog napetosti između Rusije i Ukrajine, izjavio je visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

"Držimo ruske vlasti odgovornima za Navaljnovo zdravstveno stanje", izjavio je Josep Borrell uoči videosastanka ministara vanjskih poslova država članica EU-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna odluka EU će uvesti carine na uvoz ruskog žita Leonid Volkov Nastavlja borbu "Htjeli su od mene napraviti šniclu!" Nekoliko sati prije nego što je brutalno napadnut čekićem, izrekao proročanske riječi

Navaljni je 31. ožujka prestao uzimati hranu prosvjedujući protiv loših uvjeta u zatvoru. Navaljni, koji se žali da ima herniju diska, optužuje zatvorske vlasti da mu uskraćuju pristup liječniku i lijekovima.

Borrell je također izrazio zabrinutost zbog jačanja napetosti na granici Rusije s Ukrajinom, gdje Moskva gomila vojne snage.

"Situacija je vrlo opasna", rekao je Borrrell.

Ministri država članica EU-a imat će prigodu tijekom sastanka u ponedjeljak za razmjenu mišljenja s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitrom Kulebom.

"Odnosi s Rusijom se ne poboljšavaju, nego naprotiv, raste napetost u raznim područjima", rekao je Borrell.

Ministri EU-a pokušat će dogovoriti zajednički pristup prema Rusiji, ali se zasad ne predviđaju nove sankcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene